Styling ‘kijkdooskamers’ Bloemenbureau

Waar: Flora Holland trade fair 2016, de stand van Flora Holland.

Wat: De 4 groenbranche trends van 2017 (Aafje Nijman: trendwatcher) (bloemenbureau Holland) kwamen tot uiting in kleine ruimtes op de stand, zogenaamde ‘kijkdooskamers’ waar de bezoeker door middel van kleine gaten in de wanden de groenbranche trends konden bekijken.
De 4 trends zijn: Equalize, Energise, Harmonise en Rebel.

Realisatie: MirandaMaakt heeft in samenwerking met reclamebureau ZEAL concepten bedacht, materialen gekocht en de styling en opbouw verzorgd.

Groenbranche trend ‘Equalize’

De tijd is rijp om meer een eenheid te zien en te komen tot een geïntegreerde, totaal geëmancipeerde, nieuwe werkelijkheid. Alle producten binnen en buiten zullen als even belangrijk gezien gaan worden. Emancipatie in het interieur betekent dat mannelijke en vrouwelijke stijlen en voorkeuren in het interieur meer met elkaar gecombineerd zullen worden. We zien kantoorinterieurs in zachtere tinten of met rondere, elegante vormen in mannelijke kleuren. Dit zien we ook terug in huis. Zo ontstaan er uitgebalanceerde kamers die een vriendelijke uitstraling hebben zonder zich te verliezen in overvloedige decoratie. Groen wordt meer en meer gezien als een onmisbaar element in het interieur om een goede balans te kunnen creëren tussen levende en dode materialen.

Uitgangspunt – setting: styling van hoekje in huiskamer met schouw, stoel, bijzettafel en accessoires. Ruimte 1.75 x 1.50. (Zie hieronder een aantal onderdelen uit het gepresenteerde moodboard)

equalize-moodboard

Resultaat

img_8330img_8329

 

Groenbranche trend ‘Energise’

Nu we in de startblokken staan voor de nieuwe tijd, krijgt ook het interieur een nieuwe uitstraling. Zoals in de jaren zestig het interieur compleet veranderde onder invloed van ruimtevaartontwikkelingen, zien we nu dat optimisme en technologische vooruitgang hun sporen achterlaten in het interieur. Sportstrepen, functionele materialen en krachtig kleurgebruik symboliseren een winnaarsmentaliteit. Vitaliteit wordt het nieuwe statussymbool. Het interieur krijgt een energieke, frisse uitstraling die ruimte geeft aan actie én ontspanning. Voor bloemen en planten betekent dit dat hun rol verandert van sfeerbrengers in energiegevers, zij zijn onze persoonlijke zuurstoffabrieken en luchtzuiveraars. Bloemen worden ingezet om onze persoonlijke prestaties te onderstrepen en te vieren, bijvoorbeeld in de vorm van een overwinningskrans of rozet.

Uitgangspunt – setting: styling van een werkplek. Ruimte 1.50 x 2.00. (Zie hieronder een aantal onderdelen uit het gepresenteerde moodboard)

energise_moodboard

Resultaat

img_8301img_8320img_8390


Groenbranche trend ‘Harmonise’

De wereld om ons heen wordt steeds minder transparant, we weten niet meer waarop we kunnen vertrouwen. We lijken zekerheid en veiligheid te hebben gevonden in de natuur. Daarmee wordt levend groen binnenshuis steeds belangrijker. We zetten de natuur op een voetstuk door minituintjes of mini-ecosystemen na te bouwen in glazen flessen of vazen, zodat we de ontwikkeling ervan kunnen observeren. Levende, gedroogde en versteende natuur worden met elkaar gecombineerd op kleine rustplekken in huis. Deze worden verbonden met persoonlijke rituelen om tot rust te komen of het kwade af te wenden. De prikkeling van onze zintuigen speelt hierbij een belangrijke rol, net als de effecten van kleur, geur en materiaaluitstraling. Geurtherapie krijgt een andere invulling: een meer natuurlijke benadering van zelfmaakideeën op basis van natuurlijke producten zoals bloemblaadjes of kruiden.

Uitgangspunt – setting: styling van een eettafel gedekt met organisch servies, ecotuintjes, mineralen  en stenen. Ruimte 2.00 x 1.50. (Zie hieronder een aantal onderdelen uit het gepresenteerde moodboard)

harmonise_moodboard

Resultaat

img_8335
lijstjes
img_8345

Groenbranche trend ‘Rebel’

In deze tijd waarin spanningen oplopen en er veel ellende op ons afkomt is er behoefte aan een uitlaatklep. Behoefte aan zorgeloze ontspanning, even geen rekening houden met alle regels en verplichtingen die ons worden opgelegd. Als antwoord hierop ontstaat er een sfeer waarin geen regels lijken te zijn maar vooral kleur, vrolijkheid en gekkigheid. Zo ontstaat er een tendens in het interieur waarbij luchtig met meubelstukken en accessoires wordt omgegaan. Vrolijk kleurgebruik, grappige en contrastrijke combinaties. Totaal onbevangen krijgen bloemen en planten een plek in het interieur zonder rekening te houden met bestaande regels of conventies. Hierdoor ontstaat een ruimtebeleving die een humoristische kijk op producten en daarmee op het leven in het algemeen mogelijk maakt. Een ruimtebeleving die even de zware last van de schouders tilt en een totale zorgeloosheid uitstraalt. Ondanks het vrolijke en felle kleurgebruik krijgt het interieur mede hierdoor een verzachtende uitstraling. Niks is goed of fout, alles mag. Deze tendens luidt zowel in het interieur als in de mode een totaal nieuwe stroming in.

Uitgangspunt – setting: styling van een slaapkamer met bed en nachttafeltje. Ruimte 1.80 x 2.50. (Zie hieronder een aantal onderdelen uit het gepresenteerde moodboard)

rebel
Resultaat

img_8311
img_8308
img_8313

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s