ERASMUS UNIVERSITEIT

Image

Voor Erasmus Universiteit Rotterdam heb ik in samenwerking met Linda Metman en The Dutch pay off de strategie vertaald en concepten ontwikkeld. Het doel is om meer kandidaten te werven voor de opleiding Sociologie. De strategie is gebaseerd op het gegeven dat we leven in een tijd waarbij we het gevoel hebben dat er een heleboel verandert en in beweging is. Juist nu is er behoefte aan professionals die met een scherpe blik de grote lijnen van kunnen zien. Juist nu is een studie als sociologie die zich bezig houdt met de algemene ontwikkelingen binnen de maatschappij relevant om vooruit te kijken, inschattingen te maken en beslissingen te maken. Sociologie is dus juist nu een studie met perspectief.

Voor het concept ben ik uitgegaan van de strategie en de boodschap dat het scherp, prikkelend, echt, betrokken en pittig moet zijn. Als visuele mechaniek ben ik gekomen op de ‘moustache’ achtige bril, een zwarte silhouette die op vele manieren inzetbaar is en een symbool / statement op zich wordt.

Zo is er een idee voor een ogentest-poster met daarover de zwarte illustratie van de bril. Waar je door de ‘glazen’ kijkt, zie je hoe de maatschappij in elkaar zit, krijg je een scherpere blik: herkenbare, echte en prikkelende beelden worden zichtbaar in de vorm van de letters. Project X Haren en tegengestelden zoals een vrouw met een burka en foto van carnaval Rotterdam.

Fotograaf op open dag die potentiële studenten fotografeert met verschillende monturen brillen van karton. De foto’s worden ge-upload op een speciaal aangemaakte pagina (facebook oid) waar men zichzelf dan kan zien, geliked kan worden etc. De bril gaat dan echt leven net zoals de moustache hype. Op de site staat dan extra informatie over de opleiding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s